Beyond Borders voor OVK

Ten voordele van Ouders van Verongelukte Kinderen - SAVE vzw

We verkopen t-shirts met het opschrift: The person who has lived the most is not the one with the most years but the one with the richest experiences. We willen de opbrengst schenken aan ouders die hun kinderen in zo'n verschrikkelijke ongevallen verliezen, zodat ze de nodige hulp en ondersteuning kunnen krijgen.

Waarom dit goed doel?

Onze groep 'Wild Africa' heeft op 10/11 een zwaar ongeluk gehad in Namibië. Een zwaar geladen voertuig heeft onze truck geramd en één van zijn containers is op onze truck terechtgekomen. De chauffeur was waarschijnlijk in slaap gevallen achter zijn stuur.
De groep komt morgen naar huis. Jammer genoeg zullen er twee van de groep niet bij zijn. Eén meisje ligt nog in het ziekenhuis en een jongen is ter plaatse overleden.
Hij had al veel avontuurlijke reizen gemaakt. Van bergen beklimmen tot raften. Dan slaat het noodlot toe tijdens een stom accident op een rechte weg in Namibië waar bijna geen verkeer is. We willen hem graag gedenken als de avonturier die hij was. Daarom verkopen we t-shirts met het opschrift:The person who has lived the most is not the one with the most years but the one with the richest experiences. We willen de opbrengst schenken aan ouders die hun kinderen in zo'n verschrikkelijke ongevallen verliezen, zodat ze de nodige hulp en ondersteuning kunnen krijgen.

Ouders van Verongelukte Kinderen - SAVE vzw

OVK is een lotgenotenorganisatie van ouders die een kind verloren in een verkeersongeval. Dit ingrijpend drama bracht ons samen. We besloten ons te verenigen om andere families te ondersteunen die dezelfde tragedie moeten ondergaan.

De werking van OVK heeft drie pijlers:

- hulp, begeleiding en ondersteuning bieden aan families die een kind verloren in een verkeersongeval;
- de (professionele) opvang en de begeleiding van de nabestaanden van verkeersslachtoffers verbeteren;
- sensibilisatie en activering inzake verkeersveiligheid.

Bekijk dit goed doel

Video's