Betekenisvolle wiskundelessen for life

Ten voordele van Cane & Gatto

Tijdens de wiskundelessen in het 6de leerjaar van Basisschool De Vuurtoren gaan we onderzoeken welk product we best ontwikkelen met zo weinig mogelijk kosten en zoveel mogelijk winst. We doen de boodschappen, we wegen en koken, we berekenen het verschil tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs om zoveel mogelijk winst te maken. Aan goede reclame zal het zeker niet ontbreken, tijdens de speeltijden en op onze gezellige kerstmarkt worden onze lekkere producten verkocht.

Waarom dit goed doel?

Dit is een organisatie uit mijn buurt, waarmee ik persoonlijk in contact ben gekomen nadat ik zelf een zwerfkitten heb gevonden. Deze mensen doen zoveel voor de zwerfkatten en omdat ze vorig jaar niet geselecteerd zijn geworden als goed doel, verdienen ze deze extra steun dubbel en dik!

Cane & Gatto

Cane & Gatto vzw vangt tijdelijk katten (voornamelijk straatkatten en vooral de wilde/angstige) op en treedt op als bemiddelaar voor honden, wanneer de dieren zich in een noodsituatie bevinden. Zoals bv door ziekte van het baasje of een verandering in de leefsituatie. Dit tot het diertje een nieuwe thuis heeft gevonden, dit doen we aan de hand van een vragenlijst en adoptiecontract. Dit alles wordt door slechts 2 personen volbracht met behulp van enkele vrijwilligers, wij overleven dankzij donaties en steunverkopen. Wij ontfermen ons ook over het welzijn van de zwerfkatten, deze worden geneutraliseerd en terug uitgezet op hun vaste plaats. Wanneer zij een kans kunnen hebben op een huiselijk leven, zullen wij deze hun geven.

Bekijk dit goed doel