Bert 2020

Ten voordele van Refuse to sink vzw

We verkopen in onze apotheek tal van verzorgingsproducten ten voordele van de actie Bert 2020.
Er is keuze uit een heel assortiment zoals :

-doucheproducten (gel, creme en olie)
-handverzorging
-gelaatsreiniging ovv micellair water
-babywasmousse
-voetcreme

Waarom dit goed doel?

Via mijn beroep als apotheker word ik geconfronteerd met patienten die lijden aan de ziekte van Duchenne. Het gaat om een progressieve ziekte waarbij de patient steeds meer nood heeft aan hulp en hulpmiddelen en dus steeds meer een beroep moet doen op anderen.Dit brengt dan ook veel kosten met zich mee. Kosten voor medicatie, rolstoelen, medisch materiaal, aanpassingen aan het huis,...Daarom willen wij deze groep van mensen steunen.

Refuse to sink vzw

Wij zetten ons in voor ziekte van Duchenne. De ziekte van Duchenne is een progressieve spierziekte die je van bij je geboorte hebt. Aangezien het hart ook een spier is is dit een fatale ziekte. De meeste halen de leeftijd van 30 niet. De ziekte komt voor 99% voor bij jongens. Een remedie is er nog niet.
Wij zamelen geld in om families met de ziekte financieel te steunen in hulpbehoevende middelen zoals rolstoelen of verbouwingen aan het huis. Ook om hun hobby's uit te oefenen. Wij vinden het ook belangrijk dat de ziekte aandacht krijgt in de media. Het is een in ons land relatief onbekende ziekte maar wel een vreselijke ziekte die kinderen treft en die fataal is.

Bekijk dit goed doel