Bernadette tegen kanker

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Voor elke bernadette die ik brei stort ik 10 euro naar kom op tegen kanker.

Waarom dit goed doel?

Dit jaar hebben heel wat dierbaren van mij de diagnose gekregen van kanker. Mijn man was één van hen, maar ook de schoonvader van mijn oudste zoon en een zeer goede vriendin van mij. Dit gebeurde allemaal op zeer korte tijd en op amper 2 weken.

Zo'n 3 maanden geleden, ergens in juni, kregen we te horen dat mijn man (vader van 3 kinderen) de diagnose van lymfeklierkanker kreeg. De vader mijn schoondochter had een hersentumor en één van mijn beste vriendinnen longkanker. Tot 3 maanden geleden werd ik nooit geconfronteerd met deze verschrikkelijke ziekte. Vandaag word ik er elke dag mee geconfronteerd. Mijn man herstelt momenteel in het ziekenhuis. Ongeveer 3 maanden al. En elke dag vecht hij tegen deze verschrikkelijke ziekte net zoals de vader van mijn schoondochter, de vriendin en zoals vele anderen.

Daarom wil ik mijn steentje bijdragen om te blijven zoeken naar oplossingen zodat niemand hier nog mee geconfronteerd moet worden.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel

Video's