Berkenboom clict

Ten voordele van FEESTvarken vzw

We willen met alle basisscholen van VZW Berkenboom, zo'n 1660 leerlingen samen, acties ondernemen om kinderen in armoede ook eens een verjaardagsfeestje te gunnen. De warmste week valt net na de periode waarbij de grote kindervriend Sinterklaas (onze patroonheilige van de stad waar onze scholen gelegen zijn) cadeautjes brengt...vaak is dit een feest dat bij heel wat kinderen thuis geen weerklank vindt, omwille van armoede... met deze organisatie kunnen we misschien het verschil maken. Wij alle basisscholen van Berkenboom.

Waarom dit goed doel?

Kinderen, klasgroepen willen creatief nadenken hoe ze geld kunnen inzamelen. Door te knutselen, te koken, te sporten, dingen te verkopen, spelletjes te spelen... steeds met het doel om dan clicks te kunnen kopen bij Feestvarken vzw, zodat zij op de warmste week hun grote tapijt tegen de kinderarmoede kunnen leggen... Daarnaast willen we hierdoor verbondenheid en solidariteit bereiken tussen al onze scholen (6), alsook onze eigen stad (Sint-Niklaas) en haar OCMW sensibiliseren om met deze organisatie een samenwerking te starten en zo de kinderarmoede in de eigen stad aan te pakken... zoals onze eigen Berkenboomgeest geinspireerd is door Sint-Vincentius' leven.

FEESTvarken vzw

Feestvarken vzw is een organisatie die kinderen waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben een fijne verjaardag wil bezorgen. Dit doen we door hen een verjaardagsbox te geven met een nieuw cadeau ter waarde van 25euro a 30euro, een traktatie om uit te delen in de klas en allerlei attributen om thuis een feestje te organiseren.
We bereiken de kinderen door samen te werken met OCMW's, die fungeren als doorgeefluik tussen Feestvarken vzw en de ouders die het moeilijk hebben. Zo lijkt het voor de kinderen dat het cadeau van hun ouders komt.
Anderzijds geven wij ook lessen rond armoede in zowel lagere als middelbare scholen.
Meer informatie vindt u op onze website feestvarkenvzw.be.

Bekijk dit goed doel