Benefriet

Ten voordele van 't SchildPad

Op de 2-jaarlijkse kersthappening van Vlamertinge staan we met de Chiro van Vlamertinge ook steeds met een standje. We verkopen een paar kerstbieren en jenever. Ook verkopen we frietjes en snacks, dit jaar werd er in een vergadering besloten om de opbrengst van de frieten en snacks te schenken naar het goede doel.

Waarom dit goed doel?

We hebben met de Chiro van Vlamertinge gekozen voor dit goede doel omdat we een lokale organisatie wilden steunen.

't SchildPad

't SchildPad zet zich in voor het psychisch, emotioneel, fysisch en spiritueel welzijn van kinderen en jongeren in regio Poperinge. We willen het taboe rond psychische kwetsbaarheid doorbreken door het bespreekbaar maken van gevoelens, gedachten, gewaarwordingen, moeilijkheden,...
We zijn overtuigd dat het mogelijk is vaardigheden aan te leren om met eigen emoties om te gaan en kracht te ontwikkelen. Uit studies blijkt bovendien dat deze vaardigheid éénn van de belangrijkste determinanten van suïcide is.
Dankzij het hulpfonds van onze vzw, die een financiële tussenkomst kan bieden voor therapie, kan iedereen bij ons terecht. Daarnaast zetten we ons hulpfonds in om onze visie uit te brengen en daaraan gelinkte projecten te realiseren.

Bekijk dit goed doel