Benefiet ten voordele van A.L.S.

Ten voordele van ALS Liga

Benefiet gaat door op zaterdag 16 nov.2019 in feestzaal Le Miracle, Smissenhoek 120, 9620 Zottegem. Vanaf 14u orkest uit eigen streek "Halven Dans, Franky blind geboren speelt op brailleklavier, zingt en speelt accordeon, Freddy gitarist, saxofonist, trompettist en zanger. Vanaf 17u Country zangeres uit Nederland " Conny Lee" en "West Jones" van eigen bodem. Inkom €5 met gratis tombola inbegrepen. wij houden de inkom laag omdat we alle gezinnen willen de kans geven. Er is muziek voor iedereen.

Waarom dit goed doel?

Als danslerares werd ik geconfronteerd eind 2018 met deze ziekte in de dansgroep, uitleggen aan anderen waarom iemand niet meer kan komen dansen is niet altijd gemakkelijk. Ik heb de dansers aangemoedigd om een benefiet te organiseren, daar de medische wereld nog met veel raadsels worstelt. Ook de familie zelf heeft nood aan begrip en je weet niet altijd hoe of waarmee je kan helpen.
Wij starten met niets en hopen iets te kunnen bijdragen.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel