Benefiet met een hart voor vluchtelingen

Ten voordele van Een Hart voor Vluchtelingen VZW

7 december 2019 is wanneer de steun aan vluchtelingen en kwetsbaren in de maatschappij de luister krijgt die ze verdient. Weg uit de underground sferen van kouwelijke loodsen en krakende panden, weg uit het vakje waarin polariserende beleidsmakers het willen stoppen. Opera Gent is waar je wezen moet, in al je hartverwarmende glorie. Met open geest en open oren.
“We laten de muziek voor zich spreken, want muziek verzacht en zet samenhorigheid in de verf,” aldus initiatiefnemer en doorwinterd muzikant Frederik Sioen. “Geen belerende praat; iedereen die komt wéét waarom ze er zijn.”
En als de bom van een affiche (Raymond van het Groenewoud, Guy Swinnen, Sioen, Johannes Genard, jazztoppers zoals Nathan Daems, Steiger en nog zo veel meer) niet overtuigt om af te zakken naar de Opera, dan wellicht wél de vzw naar wie de opbrengst gaat.

Waarom dit goed doel?

Benefietconcert met een hart...
Wat is het doel van het benefietconcert?
Frederik Sioen: “Het benefietconcert heeft één duidelijk doel: zoveel mogelijk geld inzamelen om de werking van de vzw Een Hart voor Vluchtelingen in de toekomst te garanderen.”

Een Hart voor Vluchtelingen VZW

Een Hart voor Vluchtelingen vzw is een groep van 45 toegewijde vrijwilligers – vluchtelingen/nieuwkomers inbegrepen – die hulp bieden aan alle mensen in nood. We openden een ontmoetingsruimte/ weggeefwinkel, ‘De Olijfboom’, in mei 2016 onze activiteiten blijven groeien. Iedereen brengt zijn eigen mogelijkheden en talenten naar ‘De Olijfboom’, die vele vrijwilligers hun tweede huis noemen.

Met een open hart en de juiste kennis willen we ieders start vergemakkelijken met verschillende diensten:
- ontmoetingscentrum De Olijfboom
- individuele hulpverlening
- workshops en activiteiten
- materiële hulp, via De Olijfboomn
- een buddywerking
- gerichte werkgroepen: kinderwerking, hulp bij zoeken naar woning, naaiatelier,...

Onze missie is mensen ondersteunen bij hun start en herstart, dit met elkaar te ont-moeten, hen te infromeren en de te verbinden met de bewoners van de Stad. wij activeren ook nieuwkomers en kwetsbare Gentenaars. Iedereen is hartelijk welkom <3

Bekijk dit goed doel