BENEFIET EEN HART VOOR SENEGAL

Ten voordele van Een Hart Voor Senegal VZW

Er zullen die avond enkele muzikanten optreden ten voordele voor een hart voor Senegal. Er wordt een leuke tombola gehouden met tal van prijzen.

Waarom dit goed doel?

Ik ben zelf meter van 3 kindjes in Senegal. Ik ben zelf al daar geweest en heb gezien wat ze tot nu toe al allemaal verwezenlijkt hebben.

Een Hart Voor Senegal VZW

EHVS bouwt en onderhoudt een school in de armste wijk MBOUR, in Bay Deck. De school bestaat uit 3 kleuterklassen en 6 klassen, LO, sanitair gebouw en conciƫrgewoning. Nog een extra klaslokaal, een ICT-lokaal en een leraarskamer staan gepland. De school bestaat uit 11 vaste leerkrachten + 2 directeurs, betaald door de overheid. Er zijn ook nog 6 opvoedsters/kookmoeders die vergoed worden door EHVS. De VZW komt ook tussen in de schoolkosten voor 490 kinderen dmv peterschappen en ALLE kinderen krijgen 3x per week een degelijke maaltijd, ze zijn verzekerd en krijgen medische zorgen (ism de lokale polikliniek in de wijk). Ook de niet-geparraineerde schoolkinderen genieten van deze medische tussenkomst bekostigd door EHVS. De school is overigens erkend door de scholeninspectie en overheid.
Momenteel gaan er 654 kinderen naar school. 490 Kinderen hebben reeds een peter of meter.
EHVS zorgt dat ze op deze manier een uitzicht hebben op een betere toekomst. www.eenhartvoorsenegal.be

Bekijk dit goed doel