Ben for life

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

In de eerste plaats verkopen wij snoepzakjes van 400gram aan de prijs van 5euro/stuk. Dit gebeurd grotendeels via online reclame (facebook) alsook deur aan deur verkoop.
Wij hebben in totaal 1000 snoepzakjes die we wensen te verkopen.
Vervolgens schildert de mama van Ben sinds zijn dood zeer mooie schilderijen, waar zeer veel vraag naar is. We hebben reeds een tentoonstelling gehouden maar gaan via onze facebookpagina schilderijen verkopen per opbod die zij speciaal voor deze actie maakt.
Dit alles wordt nog eens deels gesponsord door mezelf alsook door de vader van Ben.

Waarom dit goed doel?

Begin dit jaar verloren wij Ben Cosijns, mijn neef, ten gevolge van zelfdoding. Voor mij was hij veel meer dan enkel een neef, we deelden lief en leed met elkaar. Hij was meer een broer dan een neef voor mij. Het nieuw sloeg in als een bom. Massas telefoons en diezelfde nacht nog bezoek van zijn vrienden. Zij willen samen met mij deze actie organiseren. Zij zijn de oprichters van dit alles.
Diezelfde week toen hij gestorven is, zaten zijn vrienden en ik samen. We beslisten al snel dat een familie en/of vriendenkring zo een enorm verdriet/verlies niet zou mogen meemaken.
Wij willen ons steentje bijdragen. Mijn neef, Ben, brengt ons op deze manier allemaal samen.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel

Video's