Belgische pralines

Ten voordele van CuPerheroes

Kinderen met cerebrale parese verdienen het om op zo een jong mogelijke leeftijd zeer intensief therapie te krijgen. Aangezien er reeds veel nieuwe therapieën zijn bijgekomen de laatste jaren en deze in België niet erkend worden, is het financieel zeer moeilijk. Maar elk vechtertje verdient het beste!

Bestellen kan via pb Carry Van Camp/ vccarry@hotmail.com regio Brecht.

Waarom dit goed doel?

Omdat deze fantastische kinderen het verdienen zo intensief mogelijk therapie te krijgen. Dit komt hen enkel maar ten goede voor hun verdere leven. En wat zijn dit stuk voor stuk fantastische vechters!

CuPerheroes

De vzw CuPerheroes is opgericht nav een zoontje van een bevriend koppel dat hersenschade heeft opgelopen op de leeftijd van vijf maanden. Het verdict was cerebrale parese of hersenverlamming. Dit is de meest voorkomende oorzaak van een handicap bij kinderen. De diagnose kan verstrekkende gevolgen hebben. Cerebrale parese zorgt voor aantasting van de motoriek, wat zijn effect heeft op grove motoriek zoals stappen, kruipen, fijne motoriek zoals schrijven, praten, eten, ademen,... er zijn vele nieuwe therapieën die helpen om de kindjes te helpen maar deze zijn nog niet terugbetaald in België. Wij willen graag de ouders van kinderen met CP ondersteunen in hun zoektocht naar deze therapieën, indien mogelijk ook financieel... wij willen cerebrale parese onder de aandacht brengen want het komt veel meer voor en heeft veel meer effect op veel gezinnen dan geweten is. Kortom wij willen er zijn emotioneel, financieel voor kinderen met CP en hun ouders want zij kunnen alle hulp gebruiken.

Bekijk dit goed doel