Bel&Bo voor Banglabari

Ten voordele van Banglabari

Vanaf 2 december organiseren we bij Bel&Bo diverse acties ten voordele van Banglabari. Op die manier willen we samen met Banglabari de leefomstandigheden van arme gezinnen in Bangladesh verbeteren, met een zicht op een betere toekomst:” een thuis voor iedereen”

Waarom dit goed doel?

Bij Bel&Bo streven we naar een kleurrijke toekomst voor iedereen. Respect voor mens en natuur staat centraal in onze bedrijfsvoering.
Naast ons lidmaatschap bij Fair wear -waarbij we ons engageren om de arbeidsomstandigheden in onze productieateliers te verbeteren-, hechten we ook belang aan de leefomstandigheden.
Daarom steunen wij Banglabari. Samen met Banglabari willen we de leefomstandigheden van arme gezinnen in Bangladesh verbeteren, met een zicht op een betere toekomst:” een thuis voor iedereen”
Dit door microdredieten ter beschikking te stellen voor de bouw van duurzame en ecologische woningen

Banglabari

Banglabari betekent letterlijk "Huis in Bangladesh." Ons logo stelt een Bengaal voor in overstroomd gebied die met uitgestrekte armen een huis tekent. Het logo plaatst ons achter de arme Bengaal met zicht op een betere toekomst.

We willen de leefomstandigheden van arme gezinnen in Bangladesh verbeteren en de armoedespiraal doorbreken door 4 projecten:

- We stellen microkredieten ter beschikking voor de bouw van duurzame en ecologische woningen (vanaf 2019 bouwen we enkel nog met ecoblokken)
- We bieden ondersteuning aan het Asha fairtrade borduuratelier in Dhaka
- We steunen Banglaboost dat huizen (ver)bouwt voor de allerarmsten
- We supporteren voor BhaloBangla- dat steun biedt aan een school en weeshuis in Ramkot, Bangladesh

Bekijk dit goed doel

Video's