BEIRE COOLE 2de hands boeken

Ten voordele van Beire Cool

Wij maken ruimte vrij in onze overvolle boekenkasten. Een 60-tal boeken die uit onze kasten moeten verdwijnen, gaan dit keer niet direct naar de Kringloopwinkel maar worden verkocht aan 5€ per boek. Een kleinschalige actie die wij hiermee registreren om alle kopers van een boek te garanderen dat de opbrengst naar VZW BEIRE COOL een project dat Brusselse kinderen uit een moeilijk sociaal milieu een positieve ervaring wil bieden tijdens een vakantiekamp in de zomer (onze dochter ging de voorbije zomer mee als vrijwilliger). Warme dank aan allen die enthousiast een 2de hands boek aankopen én aan de donateurs van extra boeken waardoor we met meer dan 150 boeken aan de slag kunnen: een kleine sneeuwbal ging aan het rollen... met een BEIRE COOL effect!

Waarom dit goed doel?

Onze dochter is in de voorbije vakantie meegegaan als begeleidster van het zomerkamp van Beire Cool. Met haar verhalen werd duidelijk hoe waardevol een week van positieve bemoediging en warme aandacht voor deze kinderen kon zijn maar ook hoe moeilijk dat ook voor sommigen van hen was. Een waardevol engagement dus dat financiële steun verdient én nodig heeft. Onder het motto: ‘alle beetjes helpen’ kwam bij vrij maken van ruimte in onze overvolle boekenkasten het idee om de boeken die reeds klaar stonden voor de Kringloopwinkel aan te bieden op 2de hands voor 5€/boek. Zo zijn een 60-tal boeken op de website van 2de hands terug te vinden. We hopen zo het waardevolle engagement van de initiatiefnemers en de vrijwilligers van Beire Cool een bemoedigend (financieel) duwtje in de rug te geven!

Beire Cool

Vzw Beire Cool is een organisatie van 4 enthousiaste dames die oa. jaarlijks een vakantie voor kinderen die in kansarmoede leven wil organiseren.
Onze droom is om deze kinderen een weekje zorgeloos, gewoon kind te laten zijn tijdens een beire coole vakantie met leeftijdsgenootjes. Een vakantie vol leuke herinneringen om mee te nemen naar de eerste schooldag! Maar we dromen nog meer. Door tal van activiteiten willen we deze kinderen hun mooie talenten laten ontdekken en hen op deze manier laten verder groeien in hun eigen authenticiteit en zelfvertrouwen en mogelijks ons steentje bijdragen in de ontwikkeling tot veerkrachtige kids.

Bekijk dit goed doel