BEATT + De Warmste Week

Ten voordele van Poverello

De personeelsleden zullen een aantal acties organiseren om geld in te zamelen voor Poverello.

De eerste actie die is een broodmaaltijd voor de collega's.

Waarom dit goed doel?

In het kader van de duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, zetten Arteco en haar medewerkers zich in op elk aspect van de verschillende doelen die de Verenigde Naties voorop gesteld heeft.

Een van deze doelen is honger. Met verschillende acties - georganiseerd door de personeelsleden - willen we Poverello een hart onder de riem steken.

Poverello

In Antwerpen, Brugge, Brussel (2), Gent, Kortrijk, Leuven, Oostende, Ronse, Tielt en Tongeren is er een Poverello onthaal voor minstbedeelden en eenzamen. Men kan er terecht voor een tas koffie, een frisdrank (0.20€) (geen alcohol) en een warme maaltijd (1€). In al de huizen samen worden dagelijks, door vele toegewijde vrijwilligers die zich meestal één dag per week engageren, meer dan 800 warme maaltijden bereid en opgediend. Het zijn ontmoetingsplaatsen waar personen die het moeilijk hebben verwelkomd worden met respect, eenvoud en hartelijkheid. Plaatsen waar men op krachten kan komen, zijn zorgen kan delen, zich kan warmen … een beetje thuis kan komen.
Een actie organiseren ? Neem contact met een afdeling in de buurt.

Bekijk dit goed doel

Video's