Beard for life

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

De mannelijke artsen van onze huisartsenpraktijk scheren hun baard niet gedurende 2 maand lang. Dit als symbolische daad in kader van sensibilisering voor prostaat- en teelbalkanker. In de wachtzaal staat een collectebus waarin mensen kunnen doneren om ons aan te moedigen. De onbeschrijfelijke jeuk, lachbuien van onze patiënten en het leedvermaak van onze vrouwelijke collega's nemen we er graag bij!

Waarom dit goed doel?

Aangezien we als huisartsen vaak in aanraking komen met prostaatkanker willen we graag ons bescheiden steentje bijdragen.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel