BE O for Life!

Ten voordele van Kinderarmoedefonds

Aan de kassa van onze Versmarkt staat een urne waar klanten vrijwillig een bedrag in kunnen doneren.

Waarom dit goed doel?

Bij BE O Versmarkt maken we verse, biologische voeding betaalbaar voor iedereen. Ook voor jonge gezinnen met kinderen. Het is dus een doelgroep die ons nauw aan het hart ligt.

We hopen dat we met onze inzamelactie meer kinderen kansen kunnen geven als investering in een betere toekomst.

Kinderarmoedefonds

#Kinderarmoede bestrijden in Vlaanderen en Brussel met als ambassadeur Kristel Verbeke.

1 op 7 kinderen in Vlaanderen wordt geboren in een kansarm gezin. Kinderen ontberen essentiƫle zaken zoals verse groenten en fruit, een warm huis, deelname aan schooluitstappen of verjaardagsfeestjes, twee paar passende schoenen. Kansarmoede betekent opgroeien in een stressomgeving, met weinig prikkels en stimulansen, met minder goede voeding en zorg. Een kind dat opgroeit in armoede heeft bij zijn 1ste verjaardag al 2 maanden ontwikkelingsachterstand.

De missie van het KAF is om hiertegen te strijden, met een focus op de eerste vijf levensjaren, waarin 90% van de ontwikkeling van de hersenen plaatsvindt. Ze zet lokale projecten op, die uitsluiting van kansarme kinderen en hun gezinnen tegengaan. Dat gaat over projecten van persoonlijke opvolging, dringende behoeften oplossen, kinderen en moeders in kansarmoede uit hun isolement halen. Meer info: www.kinderarmoedefonds.be en www.radio1.be

Bekijk dit goed doel