Bbq vermoteurs

Ten voordele van Het Ventiel vzw

Eetfestijn met profrenner julien vermote
Opbréngst volledig naar het ventiel.

Waarom dit goed doel?

Ieder jaar geven wij met onze fanclub een bbq voor een ander goed doèl. Dit jaar besloten we ons in te schrijven via de warmste week.
We kozen voor het ventiel daar wij dementie vreselijk vinden en als je beseft dat het ook jonge mensen treft dan moeten we er als zelf jongen mensen zijnde iets voor kunnen doen.

Het Ventiel vzw

Jongdementie is een ingrijpende ziekte die mensen overvalt in de fleur van hun leven.Veel dingen lukken niet meer, mensen raken in een sociaal isolement.Dit willen we doorbreken met Het Ventiel.Wat vroeger alleen lukte, kan nu samen met een buddy.Samen iets doen, is ook leuker.Voor wat niet meer kan, komt iets nieuws in de plaats.Nadruk ligt op wat er wél nog kan.Het sociaal isolement wordt doorbroken. Mensen met jongdementie komen weer buiten en nemen deel aan het sociale leven samen met hun buddy.Het Ventiel biedt ook groepsactiviteiten aan.Warme contacten met lotgenoten zijn deugddoend en hartverwarmend. Buddy’s zijn geëngageerde vrijwilligers met een hart voor mensen met jongdementie.

Bekijk dit goed doel

Video's