Baloise For Life

Ten voordele van OSJOSMA

BALOISE FOR LIFE:
Naar jaarlijkse traditie staan wij voor de 6de keer met onze vele Baloise Insurance & Fidea verzekeringen vrijwilligers volop in de startblokken voor onze warmste “Baloise For Life / Music For life” week (16-20/12/19)
Ook dit jaar doen wij gedurende 5 dagen weer een 35-tal acties (met ondersteuning van +/- 150 vrijwilligers) in al onze zetels te Antwerpen, Gent, Brussel en Hasselt zoals trappenlopen, een koffiebar, Kerstmarkt, Santa Run, Afterwork drink, Quiz for life, Kerstlunch, Party-slotshow, en nog veel meer.
Via deze acties willen we geld inzamelen voor verschillende goede doelen die onze werknemers zelf mogen indienen. De opbrengst wordt integraal verdeeld onder alle goede doelen.
Vorig jaar brachten onze acties een totaal bedrag van € 71.276 op.

Waarom dit goed doel?

Dit Baloise For Life goed doel is gekozen door Baloise medewerker: Frans Vandueren
Onze VZW steunt het gelijknamige weeshuis in Haïti, intussen bekend bij Baloise.
Mijn vrouw en ik zijn de initiatiefnemers en bezielers van een werking die gedragen wordt door heel veel vrijwilligers.
Elke maand zoeken wij een budget van 4.000 euro om het weeshuis te laten functioneren.
Daarnaast zamelen we ook fondsen in voor de nodige investeringen. Momenteel bouwen we een derde woonentiteit die onderdak gaat bieden aan meerderjarige jongeren die het weeshuis moeten verlaten. Zij kunnen daar verblijven tot ze hun middelbare studies beëindigd hebben of een stiel geleerd hebben.

OSJOSMA

VZW OSJOSMA steunt het gelijknamige weeshuis in Haiti. Nu worden er 35 weeskinderen tussen 5 en 22 jaar opgevangen.Ze hebben er een thuis met een eigen plek, eten alle dagen en gaan naar school (niet vanzelfsprekend is in één van de armste landen ter wereld). De VZW verstuurt ook hulpgoederen en realiseert investeringen die het weeshuis onafhankelijk van hulp buitenaf maken.Vandaag bouwen we verder aan Sent An, een wooneenheid voor de meerderjarigen. Zo kunnen ze blijven tot ze hun studies voltooid hebben. De capaciteit van het weeshuis is 2 leefgroepen van ongeveer 20 kinderen en 10 jongeren. Voor 50 kinderen en jongeren is er alvast een sprankel hoop op een toekomst na een jeugd zonder zorgen om levensnoodzakelijke dingen.

Bekijk dit goed doel