Baloise For Life

Ten voordele van Bonjour Afrique

Dit Baloise For Life goed doel is gekozen door Baloise medewerker: Edwin Schellens

BALOISE FOR LIFE:
Naar jaarlijkse traditie staan wij voor de 6de keer met onze vele Baloise Insurance & Fidea verzekeringen vrijwilligers volop in de startblokken voor onze warmste “Baloise For Life / Music For life” week (16-20/12/19)
Ook dit jaar doen wij gedurende 5 dagen weer een 35-tal acties (met ondersteuning van +/- 150 vrijwilligers) in al onze zetels te Antwerpen, Gent, Brussel en Hasselt zoals trappenlopen, een koffiebar, Kerstmarkt, Santa Run, Afterwork drink, Quiz for life, Kerstlunch, Party-slotshow, en nog veel meer.
Via deze acties willen we geld inzamelen voor verschillende goede doelen die onze werknemers zelf mogen indienen. De opbrengst wordt integraal verdeeld onder alle goede doelen.

Vorig jaar brachten onze acties een totaal bedrag van € 71.276 op.

Waarom dit goed doel?

Eind dit jaar ga ik samen met 20 andere fietsliefhebbers de uitdaging aan om te gaan fietsen in Afrika. We zullen dit doen in Kameroen en naast het fietsen willen we ons inzetten voor beter onderwijs in Afrika. In Kameroen, meer bepaald in Foumbot tellen we meer dan 900 kinderen in onze Vélo Afrique school. Ondertussen zijn we gestart met de bouw van een tweede schoolgebouw op hetzelfde terrein met nog eens 8 klaslokalen. Met de ingezamelde fondsen zullen we deze nieuwbouw verder afwerken.

Bonjour Afrique

Wij zijn een vzw samengesteld uit allemaal vrijwilligers. Wij zetten acties op om fondsen op te halen voor beter onderwijs in Afrika. Velo Afrique is onze grootste sponsorwervingsaktie waarvan muzikant Sioen peter is. Velo Afrique is een avontuurlijke MTB tocht door Afrika (Senegal, Kameroen en Oeganda) waar deelnemers fondsen werven voor beter onderwijs in Afrika. 6 scholen zijn reeds gebouwd in Senegal en 1 school in Kameroen en 1 in opbouw in Oeganda. Een volgende editie staat gepland in november 2019 naar Oeganda. Meer info www.veloafrique.com

Bekijk dit goed doel