Baloise For Life

Ten voordele van De Schroef Vereniging voor Schippersopbouwwerk

BALOISE FOR LIFE:
Naar jaarlijkse traditie staan wij voor de 6de keer met onze vele Baloise Insurance & Fidea verzekeringen vrijwilligers volop in de startblokken voor onze warmste “Baloise For Life / Music For life” week (16-20/12/19)
Ook dit jaar doen wij gedurende 5 dagen weer een 35-tal acties (met ondersteuning van +/- 150 vrijwilligers) in al onze zetels te Antwerpen, Gent, Brussel en Hasselt zoals trappenlopen, een koffiebar, Kerstmarkt, Santa Run, Afterwork drink, Quiz for life, Kerstlunch, Party-slotshow, en nog veel meer.
Via deze acties willen we geld inzamelen voor verschillende goede doelen die onze werknemers zelf mogen indienen. De opbrengst wordt integraal verdeeld onder alle goede doelen.
Vorig jaar brachten onze acties een totaal bedrag van € 71.276 op.

Waarom dit goed doel?

Dit Baloise For Life goed doel is gekozen door Baloise medewerker: Iris Van Damme

De Schroef is een dienstencentrum in de Antwerpse haven met focus op de binnenschippers. Zij bieden een breed scala aan diensten aan, gaande van flexibel kleuteronderwijs aan boord over verbindende jeugdactiviteiten tot het doorbreken van het sociale isolement van senioren.
Als schippersdochter heb ik daar vroeger heel wat tijd aangenaam doorgebracht en stond ik mee in voor stukjes jeugdwerking. Ook de rest van mijn familie is nog steeds verbonden aan vzw De Schroef.
Een goed doel waar ik dus met plezier een handje voor toesteek.

De Schroef Vereniging voor Schippersopbouwwerk

vzw De Schroef is een organisatie van en voor mensen uit de binnenvaart. Zij heeft een centrum in de Antwerpse Haven waar zij haar unieke werking in België heeft. Daar waar de meeste organisaties en instanties de binnenvaart als een transportsector zien, heeft zij de specifieke manier van leven aan boord van een schip en de gevolgen hiervan als uitgangspunt voor haar visie op de binnenvaart.

​Daarom is De Schroef al ruim 30 jaar bezig met het toegankelijk maken van activiteiten en voorzieningen voor mensen uit de binnenvaart. Ofwel zorgt ze dat voorzieningen toegankelijker worden, of indien dit te moeilijk is zal ze in de mate van het mogelijke zelf voor de organisatie instaan.

Bekijk dit goed doel