Baloise For Life

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

BALOISE FOR LIFE:
Naar jaarlijkse traditie staan wij voor de 6de keer met onze vele Baloise Insurance & Fidea verzekeringen vrijwilligers volop in de startblokken voor onze warmste “Baloise For Life / Music For life” week (16-20/12/19)
Ook dit jaar doen wij gedurende 5 dagen weer een 35-tal acties (met ondersteuning van +/- 150 vrijwilligers) in al onze zetels te Antwerpen, Gent, Brussel en Hasselt zoals trappenlopen, een koffiebar, Kerstmarkt, Santa Run, Afterwork drink, Quiz for life, Kerstlunch, Party-slotshow, en nog veel meer.
Via deze acties willen we geld inzamelen voor verschillende goede doelen die onze werknemers zelf mogen indienen. De opbrengst wordt integraal verdeeld onder alle goede doelen.
Vorig jaar brachten onze acties een totaal bedrag van € 71.276 op.

Waarom dit goed doel?

Dit Baloise For Life goed doel is gekozen door Baloise medewerker: Indi Smitz

Ik fiets van 21 – 24 mei 2020 mee met het internationaal peloton van de 1000 km van Kom op tegen kanker. Dat wilt zeggen dat ik op 4 dagen tijd, solo, 1000 km zal rijden voor het goede doel.
Dit zal een sportieve lijdensweg zijn die parallel staat met de lijdensweg die mensen die vechten tegen kanker moeten afleggen.

Naast de sportieve uitdaging ben ik uiteraard ook ambassadeur voor Kom op tegen kanker en moet ik aan fondsenwerving doen. Om te ‘mogen’ starten aan de 1000 km moet ik namelijk € 6.000 inzamelen. Die € 6.000 gaat integraal naar onderzoek tegen kanker.
Ik had dus gehoopt om Kom op tegen kanker in te dienen als goed doel tijdens Baloise 4 Life en zo alvast een mooi bedrag bijeen te krijgen.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel