Baloise For Life

Ten voordele van MAMA-LUFUMA

BALOISE FOR LIFE:
Naar jaarlijkse traditie staan wij voor de 6de keer met onze vele Baloise Insurance & Fidea verzekeringen vrijwilligers volop in de startblokken voor onze warmste “Baloise For Life / Music For life” week (16-20/12/19)
Ook dit jaar doen wij gedurende 5 dagen weer een 35-tal acties (met ondersteuning van +/- 150 vrijwilligers) in al onze zetels te Antwerpen, Gent, Brussel en Hasselt zoals trappenlopen, een koffiebar, Kerstmarkt, Santa Run, Afterwork drink, Quiz for life, Kerstlunch, Party-slotshow, en nog veel meer.
Via deze acties willen we geld inzamelen voor verschillende goede doelen die onze werknemers zelf mogen indienen. De opbrengst wordt integraal verdeeld onder alle goede doelen.
Vorig jaar brachten onze acties een totaal bedrag van € 71.276 op.

Waarom dit goed doel?

Dit Baloise For Life goed doel is gekozen door Baloise medewerker: Vicky Haazen

Ik steun dit goede doel omdat het een toekomst geeft aan jonge zwangere meisjes in Congo.
Zij worden niet alleen opgevangen in het opvanghuis in Matadi, maar worden ook opgeleid , zodat ze zelfstandig kunnen instaan voor de opvoeding van hun kind.

MAMA-LUFUMA

Vzw Mama Lufuma is een kleinschalige vzw die kinderen en vrouwen in Kongo-Central wil helpen om een toekomst uit te bouwen. Drijvende kracht achter de vzw is een gemengd Belgisch-Congolees koppel, gesteund door een enthousiaste ploeg vrijwilligers in België en in Congo. Ons belangrijkste project is ons opvanghuis met opleidingscentrum (kleuterklas/naaiatelier/bibliotheek) in de stad Matadi, uitgebaat door de locale asbl Mama Lufuma in samenwerking met het stadsbestuur. We vangen tienermoeders en hun kindjes op in een kleinschalige, huiselijke sfeer en bieden hen steun om hun school of een vakopleiding af te maken. We helpen deze jonge vrouwen bij de integratie in de samenleving, bieden hen gezondheidszorg aan en werken aan toegang tot kwalitatief basisonderwijs voor hun kinderen. Meer info op www.mamalufuma.com https://dewarmsteweek.stubru.be/organisaties/mama-lufuma

Bekijk dit goed doel