Baloise For Life

Ten voordele van Wel Jong Niet Hetero

BALOISE FOR LIFE:
Naar jaarlijkse traditie staan wij voor de 6de keer met onze vele Baloise Insurance & Fidea verzekeringen vrijwilligers volop in de startblokken voor onze warmste “Baloise For Life / Music For life” week (16-20/12/19)
Ook dit jaar doen wij gedurende 5 dagen weer een 35-tal acties (met ondersteuning van +/- 150 vrijwilligers) in al onze zetels te Antwerpen, Gent, Brussel en Hasselt zoals trappenlopen, een koffiebar, Kerstmarkt, Santa Run, Afterwork drink, Quiz for life, Kerstlunch, Party-slotshow, en nog veel meer.
Via deze acties willen we geld inzamelen voor verschillende goede doelen die onze werknemers zelf mogen indienen. De opbrengst wordt integraal verdeeld onder alle goede doelen.
Vorig jaar brachten onze acties een totaal bedrag van € 71.276 op.

Waarom dit goed doel?

Als mama (Karin Philips) van een transjongen van 20 jaar weet ik als geen ander hoe belangrijk de organisatie Wel Jong Niet Hetero is voor jongeren in deze situatie. Het is een organisatie voor en door holeb- en transgenderjongeren met als doel dat elke holebi-en transgenderjongere in Vlaanderen en Brussel zich goed en veilig voelt. Mijn zoonn heeft hier al heel veel aan gehad.

Wel Jong Niet Hetero

Vaak krijgen wij de vraag: “Wel Jong Niet Hetero, is dat nu nog nodig in Vlaanderen?” Enkele hallucinante cijfers spreken voor zich. Wist je dat 41% van de LGBTQI+-jongeren zich onveilig voelt op school? Dat de suïcidecijfers onder LGBTQI+jongeren onwaarschijnlijk hoog liggen? WJNH is een jongerenorganisatie die zich elke dag keihard inzet op hier iets aan te veranderen.

Wij zijn een veilige haven voor iedere jongere die zich niet thuis voelt binnen de heersende hetero- en gendernormen. We streven ernaar om voldoende ruimte te creëren zodat jongeren de eigen genderidentiteit, genderexpressie en seksuele oriëntatie in alle vrijheid kan beleven.

Kortom, we zetten ons dagelijks in om gelijke rechten om te zetten in gelijkwaardigheid.

Bekijk dit goed doel