Ball for Life

Ten voordele van G-sport Vlaanderen vzw

Wij zijn vier neven die van kinds af gebeten zijn door de microbe voor basketbal. Omdat wij het geluk hebben dat er voldoende clubs zijn, kunnen wij nog steeds onze hobby uitoefenen. Dit is echter niet het geval voor G-basketbalploegen. Daarom organiseerden wij op 18/05/2019, in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel, een basketbaltoernooi waarvan de opbrengsten integraal bestemd zijn voor G-basketbal (via G-sport Vlaanderen).
Onze inkomsten halen wij uit de inschrijvingsgelden, vrije donaties, een ouderwetse pannenkoekenverkoop en de sponsoring van matchballen.
Tijdens het toernooi was er ook een G-alamatch tussen twee G-basketbalploegen uit de streek. Tijdens de rust hadden we Julie Vanloo, Hanne Mestdagh en Elise Ramette op bezoek die via een 3-puntcontest nog meer geld wisten in te zamelen.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn vier neven die van kinds af gebeten zijn door de microbe voor basketbal. Omdat wij het geluk hebben dat er voldoende clubs zijn, kunnen wij nog steeds onze hobby uitoefenen. Dit is echter niet het geval voor G-basketbalploegen. Daarom organiseren wij, in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel, een basketbaltoernooi waarvan de opbrengsten integraal bestemd zijn voor G-basketbal (via G-sport Vlaanderen).

G-sport Vlaanderen vzw

G-sport Vlaanderen vzw wil zoveel mogelijk personen met een handicap de kans geven om het plezier van sport te ervaren.

We doorbreken taboes, verzamelen alle kennis rond G-sport en zijn de gids voor iedereen die rond G-sport wil werken.

G-sport Vlaanderen vzw verzamelt daarnaast middelen bij bedrijven en het publiek om deze door te storten naar sporters en clubs zodat zij aangepaste sportmaterialen kunnen aankopen. Rolstoelen, een tillift voor het zwembad, rinkelballen of een bocciagoot, ... het zijn maar enkele voorbeelden van het materiaal dat broodnodig is om te kunnen sporten.

Bekijk dit goed doel

Video's