Balie West-Vlaanderen voor Matthias

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Balie West-Vlaanderen schenkt 3.000 € aan Kom op Tegen Kanker, ter nagedachtenis van Mr. Matthias Crombez die op 30-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker

Waarom dit goed doel?

Ik registreer deze actie als voorzitter van de Conferentie van de Jonge Balie te Veurne. Op 15.12.2019 hebben wij afscheid moeten nemen van onze gewaardeerde secretaris, Mr. Matthias Crombez. Matthias is nauwelijks 30 jaar oud geworden. Hij is overleden aan de gevolgen van een hersentumor.
De solidariteit binnen de balie West-Vlaanderen is enorm. Vanwege de raad van de orde van de balie West-Vlaanderen werd per Jonge Balie (er zijn er 4 binnen West-Vlaanderen) 1.500 € vrijgemaakt. De Conferentie van de Jonge Balie te Ieper heeft beslist om de fondsen die zij verwierven (1.500 €) ook aan de Jonge Balie Veurne te schenken. We beschikken aldus over een budget van 3.000 € en zouden dit graag, ter nagedachtenis van Matthias, schenken aan Kom op tegen kanker.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel