Bakkertje Bas

Ten voordele van Mobile School

Basje gaat sinds kort naar de kleuterschool. Daar vindt hij het zo leuk, dat hij wil dat alle andere kindjes ook naar school kunnen gaan. Daarom gaat Basje samen met zijn mama koekjes bakken om te verkopen aan zijn vriendjes, familie, buren en al wie gek is op koekjes!

Waarom dit goed doel?

Ons zoontje Bas gaat sinds kort naar de kleuterschool. Omdat het voor andere kindjes niet evident is om ook van degelijk onderwijs te genieten, steunen we Mobile School.

Mobile School

Mobile School (www.mobileschool.org) is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 55 mobiele schooltjes in 28 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Aziƫ, Afrika en Europa.

Mobile School richt zich op twee doelgroepen: straatkinderen en de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten.

Onder het motto "Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind" ontwikkelden we een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten. De materialen zijn technisch ontworpen op basis van mobiliteit, aanpasbaarheid, duurzaamheid en diefstalbestendigheid.

Bekijk hier een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Z-jv7S73ed4

Bekijk dit goed doel