Baking Colette

Ten voordele van Spierziekten Vlaanderen

koekjes bakken in Zweden, Stockholm, verkocht bij 10 graden onder nul.
Steun Swat'n die spierziekte heeft, camino op Armkracht.
Vertrekt op 30 mei 2020 met Handbike naar Compostella om de ziekte aan te kaarten en geld in te zamelen voor VZW spierziekten.

Waarom dit goed doel?

Hallo,

Mijn naam is Collette Wylin en ik ben 10 jaar, woon al 7 jaar in Zweden. Ik ken iemand, Swat'n, alias Camino op Armkracht die deze ziekte heeft. De Swat'n heeft een geweldige droom. Hij vertrekt op 30 mei 2020 met zijn handbike vanuit Gullegem naar Compostella. Dit jaar werd er een actie op poten gezet om geld in te zamelen om hem te kunnen sponsoren alsook de VZW spierziekten. Om de Swat'n ook een hart onder de riem te steken heb ik in Zweden vele koekjes gebakken en deze op straat en op school verkocht. En dit bij 10 graden onder nul! Het zou voor mij een droom zijn om mijn actie live voor de microfoon te mogen uitleggen. Ik kom speciaal vanuit zweden naar de warmste week om de centjes brengen. Zondag in de late namiddag zijn we in Kortrijk! Mag ik dit komen doen en bij jullie een vlammetje komen aansteken? Veel succes verder nog en een dikke warme knuffel.
Colette Wylin wonende in Stockholm.

Spierziekten Vlaanderen

Bij Spierziekten Vlaanderen zijn personen met om het even welke spierziekte, maar ook ouders, familieleden, vrienden of andere betrokkenen welkom. Er bestaan veel verschillende spierziekten. Omdat deze aandoeningen allemaal erg zeldzaam en dus onbekend zijn, is het heel moeilijk om op zoek te gaan naar informatie of lotgenoten met dezelfde aandoening.

Deze aandoeningen zijn zo ingrijpend dat men dikwijls totaal ontredderd is na een diagnose. In sommige gevallen moeten ouders verwerken dat hun kind in een rolstoel zal terechtkomen, steeds meer verlamd zal geraken, en vroegtijdig zal sterven. Evengoed kan je echter als volwassene getroffen worden door een spierziekte. Voordien vaak kerngezonde mensen worden plots afhankelijk, kunnen niet meer werken en zitten met veel vragen.

Naast lotgenotencontacten en het uitwisselen van tips en ervaringen, zorgt onze organisatie ook voor vormingsdagen en aangepaste ontspanningsactiviteiten en volgen we de medische ontwikkelingen op de voet.

Bekijk dit goed doel