Bake Sale

Ten voordele van Vriendtjes Tegen Kanker

Wij verkopen koekjes, cake en taart ten voordelen van Vriendtjes tegen kanker!

Waarom dit goed doel?

Eierstokkanker is het meest bestudeerde tumortype in ons laboratorium. Bijna dagelijks verwerken wij stalen van patiënten. Maar als team vinden wij het heel belangrijk om zowel ons onderzoek als onszelf zo dicht mogelijk bij de patiënten te krijgen en de persoon achter de klinische stalen niet uit het oog te verliezen tussen alle proefbuizen. Daarom proberen wij op deze manier patiënten en hun geliefden een hart onder de riem te steken.

Vriendtjes Tegen Kanker

Vriendtjes Tegen Kanker vzw is een initiatief opgericht door Evelien Devriendt en haar vrienden. Onze vriendengroep maakt handgemaakte juweeltjes en organiseert uiteenlopende evenementen ten voordele van onderzoek naar de 'silent killer' eierstokkanker. Al ons ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar ons fonds onder leiding van prof. Dr. Ignace Vergote, Europees expert op het vlak van gynaecologische kankers en diensthoofd Gynaecologie-Verloskunde van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven.

Eierstokkanker is “een zeer moeilijke kanker, die jong en oud treft”, een “silent killer”. 81% van de patiënten overlijden. Het is niet alleen een zeer kwaadaardige kanker, maar het is ook een vergeten kanker, waar weinig onderzoek naar is.

Bekijk dit goed doel