Back Forward

Ten voordele van Missing You

Ik ga stappen ten voordele van VZW Missing You, omdat een verwerkingsproces na een verlies ook stap per stap gaat. Back Forward staat dus helemaal in het teken van hoe een verwerkingsproces vaak verloopt. Ik start alleen aan m'n wandeltocht, want wanneer je plots een dierbare verliest heb je vaak het gevoel er alleen voor te staan. In m'n tocht vanuit Brugge via Oostkamp, Wingene, Wakken, Waregem, Deerlijk, Rollegem tot in Kortrijk, zal er om de 10 km een instapplaats zijn voor lotgenoten en iedereen die deze actie een hart onder de riem wil steken. Zo zullen er elke 10 km deelnemers bijkomen, om finaal in Kortrijk met een grote groep aan te komen. Daarmee wil ik aantonen dat je er tijdens je verwerkingsproces echt niet alleen voor staat! Dit alles zal worden gesponsord per stap, want ook een verwerkingsproces gaat stap per stap.
Ook zin om te stappen, helpen of sponsoren? Ga dan naar Facebook en Instagram "BACK FORWARD", like en delen zou mooi zijn!
Steunen: BE15 3636 0981 8630

Waarom dit goed doel?

Het overkwam me ook 25 jaar geleden, toen ik op mijn 17e m'n vader verloor aan verdrinkingsdood. Toen was van psychologische hulp amper sprake, en wanneer je het er over had bleek dit danig wel één groot taboe!
Praten helpt echt wel bij een plots overlijden, daarom hoop ik met mijn actie dit taboe een klein beetje te doorbreken.

Missing You

Missing You is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen (tot 30 jaar) die iemand belangrijk verloren zijn.

Jonge mensen hebben tijd en ruimte nodig om met hun verlies om te gaan. Om hen hierbij te ondersteunen, organiseren we activiteiten waarbij lotgenoten elkaar ontmoeten. Zo zijn er maandelijkse regionale praatgroepen, een jaarlijkse ontmoetingsdag en een rouwkamp in de zomer.

Missing You sensibiliseert door het belang van zorg voor jonge rouwenden onder de maatschappelijke aandacht te brengen. We willen dat het gepast omgaan met verlies bij kinderen en jongeren een basishouding wordt. Missing You draagt op die manier bij tot een begripvolle, ondersteunende samenleving.

Bekijk dit goed doel