Bab's warmste koffiehuisje

Ten voordele van Home Monsheide vzw

Bab heeft vorig jaar haar juffen en klas aangespoord om mee te doen aan Ketnet koekenbak. Dit jaar kwam ze op een ochtend naar onder dat ze weer iets wou doen voor de warmste week. Ze had haar plan al helemaal uitgewerkt. Zelf hebben we een vakantiewoning aangepast voor personen met een beperking en hierin wou ze voor een weekend een koffiehuisje inrichten. Ze wil daar lekkere koffie, warme choco, thee, maar zeker ook Fanta serveren bij een lekker stuk zelfgemaakte taart of koekjes. Voor de papa's dan toch ook een lekkere Achelse trappist en voor mama's die liever een glaasje cava hebben kan dit ook.

Waarom dit goed doel?

De actie wordt georganiseerd door onze dochter van 11 jaar Bab. Bab haar papa werkt op Monsheide en zij krijgt daar veel van mee, ze hoort zeker de laatste tijd vaak dat de budgetten krap zijn en om de mensen toch te kunnen laten genieten wil ze graag iets doen voor de bewoners van papa haar werk.

Home Monsheide vzw

Monsheide begeleidt cliƫnten met een mentale beperking . Voor hen is het buiten genieten en zintuiglijke prikkels opdoen erg belangrijk. Daarom willen we aan deze mensen vooral zintuiglijke sensaties en gewaarwordingen aanbieden. Door de aanleg van een aangepaste en prikkelende snoezeltuin, zijn deze prikkels en ervaringen als het ware systematisch en onmiddellijk beschikbaar.
De cliƫnten kunnen de tuin actief en passief beleven en waarnemen. Er zijn voldoende rustpunten waar ze kunnen schommelen, luisteren naar watergeluiden, windklokken,... Daarnaast kunnen ze de beweging van de natuur en de seizoenen waarnemen o.a. door middel van de warme tuin waar zelf steeds seizoensgebonden groenten en kruiden aanwezig zijn.
In 2019 werd de tuin geopend en zijn we trots op de vele handgemaakte en kosteloze creaties die er staan.
Met een actie zoals de warmste week laat het ons toe om verder te dromen en zouden we heel graag wat interactieve buitenpanelen in onze tuin plaatsen.

Bekijk dit goed doel