B-Jewels ( Britt Veraart)

Ten voordele van Berrefonds VZW

Ik heb een webshop met mijn eigen handgemaakte juwelen, B-Jewels.
Per verkocht juweel in de webshop zou ik graag 5€ schenken aan het Berrefonds tijdens de Warmste Week.

Waarom dit goed doel?

Zelf verloren mijn man en ik ons eerste kindje op 25 weken zwangerschap. Léon werd ik stilte geboren op 27-06-2015.
We hebben toen het Berrefonds leren kennen. Deze mensen hebben vlak na de geboorte, maar ook doorheen de weken en maanden erna, enorm veel steun gegeven om dit verdriet dragelijk te maken. Hun koesterkoffertjes zijn het mooiste geschenk dat een ouder mee naar huis mag nemen wanneer je letterlijk met '' lege handen '' achter blijft. Nu, 4 jaar later gaat Léon zijn doos nog op regelmatige basis open. Het gaat van voetafdrukjes en foto's tot een vergeet-me-nietje dat je erin terug kan vinden. Het is ook een mooie herinnering. En wanneer het er tijd voor is kunnen we aan de hand van de doos aan Olivia vertellen over haar broer dat nu sterretje is.
Een dikke merci aan het Berrefonds. Doe zo verder! Jullie zijn een hartverwarmend initiatief.

Berrefonds VZW

Het Berrefonds is een VZW die ouders ondersteunt die hun kindje verloren hebben vanaf tijdens de zwangerschap tot 12 jaar. Met de herinneringskoffertjes en koesterkoffers zorgen ze ervoor dat ouders kunnen kindje levenslang kunnen koesteren. De inhoud van een koffer is zorgvuldig samengesteld en bevat materiaal om laatste herinneringen vast te leggen en het rouwproces aan te vatten. Voor de allerkleinsten is er de mogelijkheid om ook op maat gemaakte kledij en een dekentje te kiezen naar wens van de ouders. Een koffertje is niet alleen een manier om de ouders te ondersteunen, maar ook een tool voor vroedvrouwen of verpleegkundigen om het verdriet en afscheid bespreekbaar te maken.
Met de koffers en het Koesterhuis in Antwerpen als uitgangspunt zet de vzw ook in op tal van verbindende activiteiten.
Zo organiseren ze op regelmatige basis activiteiten waar ouders en hun omgeving ruimte krijgen om op een hoopvolle manier om te gaan met verlies.
Kortom 1 grote warme familie.

Bekijk dit goed doel