AZ Oudenaarde: het warmste ziekenhuis

Ten voordele van Materniteit Dano Burkina Faso

Er zijn meerdere acties en projecten opgezet:


- Benefietconcert Medical Coverband Ola Pola met hotdogverkoop
- Warmste wandelingen voor medewerkers tijdens de lunchpauze
- Verkoop van artisanale zeepjes en gastendoekjes
- Verkoop van zelfgemaakte confituur
- Verkoop van warme drankjes
- Cursus bloemschikken
- Rospotten op meerdere diensten
- Verkoop themaversiering
- Avondloop/wandeling in Oudenaarde
- Yogasessies
- ...

De acties worden voorgesteld door de medewerkers van de ziekenhuisafdelingen, het ziekenhuis ondersteunt in de bekendmaking en PR-materialen voor de uitwerking van de projecten. De eerste acties werden in de zomer uitgevoerd en lopen nog het hele najaar.

Waarom dit goed doel?

AZ Oudenaarde engageert zich reeds sinds 2018 voor het project Materniteit Dano te Burkina Faso. Dit project wordt mee ondersteund door twee gynaecologen die in het ziekenhuis werken.

De opbrengsten van de sponsoracties van AZ Oudenaarde worden gebruikt voor de verdere uitbouw van het medisch centrum in Ligmwaarè (district Dano, Burkina Faso). Dit medisch centrum bevat momenteel een poliklinisch centrum, een labo, een apotheek, een materniteit en recent ook een operatiekwartier. Vanuit de kennis en expertise van het ziekenhuis wordt hulp geboden in verschillende domeinen, van de moeder en kindzorg en gezondheidsopvoeding tot medisch-technische ondersteuning van het operatiekwartier, hygiënemaatregelen, patiëntvervoer …

Materniteit Dano Burkina Faso

de VZW ondersteunt projecten in de gezondheidszorg in het zuid-westen van Burkina Faso. In het bijzonder is de VZW nu actief betrokken bij de uitbouw van een dispensarium tot een klein ziekenhuis met mogelijkheid voor chirurgie. Het gaat om het medisch centrum Notre Dame de la Providence de Ligmwaarè. We doen dit samen met de verantwoordelijken ter plaatse en gaan regelmatig op bezoek in de regio.

Bekijk dit goed doel