Autisme, uit het leven gegrepen.

Ten voordele van Inzicht vzw - Eerste Hulp Bij Autisme

Leuke interactieve verhalen over en uit het leven met autisme. Met flink wat humor en leuke tips. Voor ouders van kinderen met autisme, voor volwassenen die zelf autisme hebben en voor mensen die meer willen weten over autisme.

Waarom dit goed doel?

persoonlijk ben ik geconfronteerd met autisme en heb ik in mijn gezin ook autisme, ik ken de noden en ben een ervaringsdeskundige .

Inzicht vzw - Eerste Hulp Bij Autisme

Ouders of partners van een persoon met een diagnose ‘autismespectrumstoornis' kunnen gratis een EHBA-kit (Eerste Hulp Bij Autisme) aanvragen.
Op deze manier wil Inzicht vzw bijdragen om deze mensen sneller het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan. Een diagnose is vaak een eerste stap in de verklaring van bepaald moeilijk verstaanbaar, gedrag. Maar weten wat je er aan kan doen, is vaak de grote nood van mensen. Momenteel is het voor deze mensen niet eenvoudig in de zorg hun weg te vinden en botst men nog vaak op hele lange wachtlijsten.
Met de EHBA-kit creëren we voor vele gezinnen sneller meer inzicht en mogelijkheden om de persoon met autisme bij te staan.

Bekijk dit goed doel