Autisme, uit het leven gegrepen.

Ten voordele van Inzicht vzw - Eerste Hulp Bij Autisme

Leuke interactieve verhalen over en uit het leven met autisme. Met flink wat humor en leuke tips. Voor ouders van kinderen met autisme, voor volwassenen die zelf autisme hebben en voor mensen die meer willen weten over autisme.

Waarom dit goed doel?

persoonlijk ben ik geconfronteerd met autisme en heb ik in mijn gezin ook autisme, ik ken de noden en ben een ervaringsdeskundige .

Inzicht vzw - Eerste Hulp Bij Autisme

Ouders, partners van of personen met een recente diagnose ‘autismespectrumstoornis' kunnen gratis Eerste Hulp Bij Autisme aanvragen. Eerste Hulp Bij Autisme bestaat uit een gratis coachingsgesprek en een EHBA-kit met info, literatuur, hulpmiddelen rond autisme.
Op deze manier willen we bijdragen om deze mensen sneller het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan. Een diagnose is vaak een eerste stap in de verklaring van bepaald moeilijk verstaanbaar, gedrag, maar weten wat je er aan kan doen, is vaak de grote nood van mensen. Momenteel is het voor deze mensen niet eenvoudig in de zorg hun weg te vinden en botst men nog vaak op hele lange wachtlijsten.
Met Eerste Hulp Bij Autisme creëren we voor vele gezinnen sneller meer inzicht en mogelijkheden om de persoon met autisme bij te staan en maken we de situatie van de jarenlange wachtlijsten op hulp en ondersteuning wat draaglijker.

Bekijk dit goed doel