Atheneum Veurne verkoopt wijn ten voordele van Mama Na Watoto

Ten voordele van Mama na Watoto

Leerlingen uit het 4de jaar , van Atheneum Veurne Centrum, doen een wijnverkoop om Mama Na Watoto te steunen.
Dit project werd opgestart door een oud-leerlinge van onze school: Ilse Driesse. Ilse komt haar project voorstellen aan de leerlingen op onze school. Samen met de levensbeschouwelijke vakken gaan de leerlingen enthousiast aan de slag om het project te steunen.

Waarom dit goed doel?

Mama Na Watoto werd opgericht door een oud-leerlinge van onze school.
We kozen samen met onze leerlingen om dit project te steunen, omdat we geloven in het belang en de waarden van Mama Na Watoto.
Wij houden met onze 4de jaars een wijnverkoop op school. De levensbeschouwelijke vakken slaan de handen in elkaar om dit samen tot een succes te maken.

Mama na Watoto

Mama Na Watoto (Swahili voor moeders en kinderen) is een organisatie in Kenia die eenvoudige maar essentiele gezondheidzorg biedt aan moeders en kinderen. Het verstrekt educatie en informatie omtrent reproductieve gezondheidzorg en schadelijke traditionele praktijken, zoals vrouwelijke genitale verminking en kindhuwelijken. Via maandelijkse trainingen wil Mama Na Watoto traditionele vroedvrouwen opleiden en de gemeenschap sensibiliseren. We willen correcte gezondheidzorg en levensomstandigheden voor iedereen.

Bekijk dit goed doel

Video's