ATC For Life!

Ten voordele van Kleine Prins

ATC For Life is een actie die plaatsvindt in MASUAC ,het luchtverkeersleidings centrum van Eurocontrol in Maastricht . Hier worden alle vluchten begeleid vanaf 25000 voet en hoger boven Benelux en NoordWest Duitsland, het drukste luchtruim van Europa met 5500 vluchten per dag in de drukke zomermaanden. Ook wij kampen met een personeelstekort .Elk jaar tijdens de warmste week luister ik op weg van en naar mijn werk met natte ogen naar Music for Life en vraag ik me af wat wij als verkeersleiders kunnen doen vanachter onze radar. Dit jaar gaan we dus met een honderdtal verkeersleiders één of meerdere dagen extra werken in onze Warmest Week om de vertragingen te verminderen en het geld dat we daarvoor krijgen (dikke pree) doneren we aan “de kleine prins” , ons goede doel. We gaan ook mooie badgekes verkopen met het logo van onze actie en nog wat hartige dingen verkopen aan de atco’s tijdens de Warmest week.
We hopen zo ook wat publiciteit te maken voor ons schitterend beroep!

Waarom dit goed doel?

Wij zijn een Europees luchtverkeersleidings centrum gevestigd net over de grens nabij Maastricht en zochten een goed doel in de buurt dat iets doet ivm kanker. Verschillende collega’s zijn geconfronteerd geweest met kanker en als ik met een goede vriend/collega sprak over de actie die ik wilde organiseren om een steentje bij te dragen in de strijd tegen deze ziekte vertelde hij me over zijn ontmoeting in het hospitaal met kinderen die kanker hebben en hoe sterk dat hem had geraakt. We wilden dus iets doen om kinderen en hun ouders te helpen in de zware strijd die ze moeten voeren tegen deze of een andere levensbedreigende ziekte.

Kleine Prins

VZW Kleine Prins is meer dan 40 jaar geleden opgericht en werkt volledig met vrijwilligers. Wij begeleiden gezinnen die getroffen worden door een levensbedreigende ziekte van een kind voor de leeftijd van 18 jaar. De werking omvat drie terreinen:
-emotionele ondersteuning: een luisterend oor zijn en de zorg van de ouders proberen te verlichten
-lotgenotenwerking door het organiseren van 4 feestelijke activiteiten per jaar voor alle gezinnen.
-financiële steun voor medische kosten gerelateerd aan de ziekte van het kind.

Bekijk dit goed doel

Video's