Asse warmste gemeente - Fibro for Life

Ten voordele van Vlaamse Liga voor Fibromyalgie-Patiënten

We gaan op verschillende momenten en locaties, coffeescrub, badzout en chocoladekoekjes verkopen ten voordele van de Vlaamse Liga voor Fibromyalgie. We trappen onze actie af op 12/10 op de jaarmarkt van Zellik.

Waarom dit goed doel?

Mijn beste vriendin Laura met wie ik de actie organiseer lijdt aan fibromyalgie en er is nog veel onduidelijkheid en onbegrip naar patiënten toe. De liga probeert patiënten bij te staan en ook meer bekendheid errond te creëren en dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Vlaamse Liga voor Fibromyalgie-Patiënten

De Vlaamse Liga Fibromyalgie Patiënten of kortweg VLFP vzw is een vereniging die werkt met en voor fibromyalgie-patiënten om ondersteuning te bieden aan lotgenoten en hun omgeving. Patiënten kampen met verschillende klachten tegelijk: pijn, stijfheid, hoofdpijn, darmproblemen, vermoeidheid, slaapstoornissen. Het zijn dus chronische pijnpatiënten. Typisch is de drukpuntgevoeligheid op een aantal specifieke punten of "tender points". De lotgenotensamenkomsten in Vlaanderen, nu op 21 locaties, vormen een belangrijk luik van onze werking. Dit behelst voor een stuk het vinden van de juiste contactpersonen om de groepen te begeleiden, hun opleiding & bijscholing en de verwerking van de administratie. VLFP organiseert ook voordrachten geeft een ledenblad uit en informeert via brochures/FB/website/telefoonpermanentie. We zijn ook actief lid van Reumanet en het Vlaams Patiënten Platform ( VPP )
VPP is ook de eerste gesprekspartner van de diverse regeringen .

Bekijk dit goed doel