Artistiek Café - 01 ICU

Ten voordele van Ups & Downs

Artistiek Café is een creatieve netwerkorganisatie uit Gent. Op een interactieve manier maken wij alternatieve kunst toegankelijk. Elk kunstwerk kaart een sociale topic aan. Het maatschappelijke taboe rond kwetsbaarheid wordt hier in allerlei creatieve vormen doorbroken. Wij inspireren en bieden vooral jonge kunstenaars een communicatief platform. Ook een tikje rebelse controverse schuwen we niet.
01 ICU is het allereerste netwerkevent van Artistiek Café, waarbij alles draait om beleving. Bekende en minder bekende Belgische artiesten dompelen je onder in hun emotionele wereld van film, fotografie en performance. En die is verrassend dichterbij dan je denkt. De kunstenaars zetten hun persoonlijke verhalen in een onverwacht perspectief. Aan jou om er je eigen interpretatie aan te geven. Een bewogen namiddag met positieve vibes in historisch hartje Gent.

Waarom dit goed doel?

Artistiek café heeft deze organisatie gekozen, omdat het een organisatie is die nauw aan ons hard ligt. Zij (onder)steunen mensen met bipolaire stoornis of chronische depressie en hun omgeving.

Ups & Downs

Dit gebeurt in de eerste plaats door het organiseren van groepsbijeenkomsten in de regionale zelfzorggroepen. Het zijn vooral het lotgenootschap en de steun die de deelnemers hebben aan elkanders verhalen en ervaringen, die deze bijeenkomsten onderscheiden van louter informatieve vergaderingen en de werking van Ups & Downs zo uniek maken.

Bekijk dit goed doel