ARTISANALE SPECULOOS "by Michèle" voor Duchenne Parent Project Belgium

Ten voordele van DUCHENNE PARENT PROJECT BELGIUM VZW

Om DPP Belgium te steunen wordt artisanale speculoos aangeboden - een pakje met 6 speculoos koeken voor 10€ - opbrengst gaat integraal naar DPP Belgium voor wetenschappelijk onderzoek naar een medicijn.

De speculoos is te bestellen via Isabelle.vanbambost@skynet.be
of
bij Belgocatering in het Oracle gebouw te Vilvoorde.

Waarom dit goed doel?

Voor de ouders die dagelijks met deze schrijnende ziekte worden geconfronteerd en elke dag 24/24 instaan voor hun zonen. DPP Belgium helpt elke familie bij het aanvaarden, het wegwijs maken en ook het emotioneel ondersteunen na diagnose. Maar het belangrijkste is dat DPP het geld bij het meest interessante wetenschappelijk project tracht te krijgen: een medicijn is noodzakelijk want deze spierziekte is nog steeds dodelijk.

Zelf heb ik een zoon van bijna 10 die lijdt aan Duchenne spierziekte.

DUCHENNE PARENT PROJECT BELGIUM VZW

Duchenne Parent Project Belgium wil de spierziekte van Duchenne bekend maken bij het publiek en fondsen inzamelen voor het wetenschappelijk onderzoek. Met de fondsen die we onder meer via de acties van Music for Life / De Warmste Week inzamelden steunen we diverse onderzoeksprogramma's aan onderzoekscentra in heel Europa en richtten we ook het onderzoeksfonds "Kan-GO!" (Kinderen en Adolescenten met Neuromusculaire aandoeningen) op aan de KULeuven.
Om onze doelen te bereiken werken we samen met en vinden we inspiratie bij de verschillende Duchenne Parent Projects van over de hele wereld. We zijn lid van de World Duchenne Organisation (WDO).
We zijn eveneens sterk verbonden met LittleO uit het Franstalige landsdeel en met het Duchenne Parent Project in Nederland.
Duchenne Parent Project is ook lid van RaDiOrg (Rare Disease Organisation), de vereniging voor zeldzame ziekten. We werken ook samen met Spierziekten Vlaanderen.

Bekijk dit goed doel