AQUALTENA

Ten voordele van Zero Plastic Rivers vzw

Tijdens onze voorstellingen van het grootouder- en ouderfeest nemen onze kleuters de groot/ouders mee in een vervuilde onderwaterwereld. Beetje bij beetje ruimen de kleuters het afval op tot onze zee weer proper is. Op deze manier willen we onze kleuters, grootouders en ouders bewust maken van de vervuiling en de gevolgen ervan. We bereiken met deze 3 voorstellingen ruim 1500 mensen.

Voor - en na elke voorstelling krijgt het publiek de kans om centen te doneren.

Waarom dit goed doel?

Tijdens onze voorstellingen van het grootouder- en ouderfeest nemen onze kleuters de groot/ouders mee in een vervuilde onderwaterwereld. Beetje bij beetje ruimen de kleuters het afval op tot onze zee weer proper is. Op deze manier willen we onze kleuters, de grootouders en ouders bewust maken van de vervuiling en de gevolgen ervan. We bereiken met deze 3 voorstellingen ruim 1500 mensen.

Zero Plastic Rivers vzw

In de strijd tegen de Plastic Soep zetten we ons met Zero Plastic Rivers vzw in om de plasticvervuiling van rivieren drastisch te verminderen. De voornaamste middelen hiervoor zijn preventie en het verwijderen van plastic vervuiling vooraleer die in zee terecht komt. Hiervoor hebben we een doelgericht programma opgezet in samenwerking met de academische wereld, overheid, bedrijven en burgers. Hierbij is de Schelde ons onderzoekslabo voor het meten en wegvangen van plastic vervuiling in rivieren. Daarnaast richten we ons ook op preventie van plastic vervuiling van de Schelde door gerichte opruimacties van rivieroevers en sensibilisering. Om dit te bereiken, is het essentieel om de geschikte partnerships en netwerken te creëren. Bijkomend doen we ook wetenschappelijk onderbouwd onderzoek dat erop gericht is om onze doelstellingen zo effectief en efficiënt mogelijk te helpen bereiken.

Bekijk dit goed doel