Après ski bar met tractorkerstrun tvv de warmste week

Ten voordele van Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging

Kom genieten van een gluhwein, appelgluhdrank , borreltje met een lekkere hotdog. Helemaal in kerstsfeer en geniet vanaf de eerste rij van de tractor kerstrun die hier gaat passeren.

De opbrengt gaat naar de warmste week. Naar de crohn en colitis ulcerosa vereniging een doel dat zich inzet voor mensen met chronische darmaandoeningen. Zij doen onderzoeken naar nieuwe behandelmethodes, geven informatiemomenten aan mensen die de diagnose pas hebben gekregen.

Waarom dit goed doel?

Ikzelf heb te kampen met deze verschrikkelijke ziekte en hoop elke dag op de uitvinding van een goedwerkend medicijn waarbij er geen allergische reactie optreed. Zodat een verwijdering van mijn gehele dikke darm niet nodig gaat zijn wat zou betekenen dat er een stoma moet geplaatst worden . Aangezien ik op alle andere bestaande medicatie al allergisch gereageerd heb is het nu cortisone toedienen samen met de medicatie om allergische reacties te onderdrukken en dit zolang te doen tot er nieuwe medicatie op de markt komt. Er zijn verschrikkelijk veel mensen die net zoals mij te kampen hebben met deze ziekte en die elke dag hopen op een wonder. Dankzij de crohn en colitis ulcerosa vereniging kunnen wij ook blijven hopen op dit wonder.

Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging

Het wordt voor een patiëntenvereniging zoals de Crohn en Colitis ulcerosa Vereniging vzw steeds moeilijker om de leden een waardevol tijdschrift, informatieve folders en kwaliteitsvolle service te bieden zonder daarbij beroep te doen op financiële steun. Ook het inrichten van informatienamiddagen, het updaten, vernieuwen en in stand houden van de website en het organiseren van een jaarlijkse Studie- en Ontmoetingsdag vergen een grote financiële inspanning.
De jaarlijkse onderzoekbeurzen die toegekend worden aan jonge artsen en wetenschappers, die, door onderzoek naar oorzaken en nieuwe behandelingen het lot van mensen met Ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa trachten te verbeteren, worden zeer gewaardeerd.

Bekijk dit goed doel