Appelen for Life

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Tijdens het weekend van 14 en 15 december zal ik samen met mijn vrienden een stalletje inrichten achter de groentewinkel van mijn vader. Dit is onze tweede editie, vorig jaar was een ongelooflijk succes! Dat weekend zullen we dus appelcake, appelsap, appeljenever (en natuurlijk andere jenevers) verkopen. Ook een lekker soepje en een hapje zullen voorzien worden.

Waarom dit goed doel?

3 jaar geleden overleed mijn mama na zelfdoding. Haar heb ik niet meer kunnen redden. Hopelijk kunnen we met de centjes van onze actie wel een heleboel andere mensen helpen.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel

Video's