Apothekers tegen koude lippen en voor warme harten

Ten voordele van Cri-du-Chat

Met 16 Kortrijkse apotheken hebben we de koppen samen gestoken en hebben we een een gezamenlijk project opgestart: door speciaal ontworpen fel rode lippenbalsems te verkopen in de apotheek én de rospotten die uitstaan in de apotheek te doneren aan drie Kortrijkse goede doelen , willen wij ons steentje bijdragen.

Waarom dit goed doel?

In de apotheek is gezondheid onze prioriteit. Ook al zijn het zeldzame, toch proberen wij alle tools aan te bieden om ziektes zoals Cri-du-chatsyndroom uit de wereld te helpen.
Voor Cri-du-chat VZW willen we daarom ons steentje bijdragen.

Cri-du-Chat

Toen we ouders zijn geworden van ons dochtertje bleek al snel iets "mis" te zijn. Na enkele onderzoeken bleek ze het Cri-du-Chatsyndroom te hebben. Dit is een zeldzaam syndroom (1/50.000), veroorzaakt door een stukje die ontbreekt op het 5de chromosoom. Kenmerken van het syndroom zijn o.a. mentale & motorische achterstand, brede neusbrug, laagstaande oortjes, moeilijk tot niet stappen en praten, microcefalie, ev. hartproblemen,... en het typische hoge gehuil waar de naam van het syndroom vandaan komt.
De vzw heeft o.a. volgende doelen:
- syndroom onder de aandacht brengen (amper gekend door de zeldzaamheid)
- organiseren van familiedagen (een grote, misschien zelfs de belangrijkste, bron van informatie voor ouders, alsook een tof moment voor de patiënten en hun brussen)
- ouders van een kind met een beperking helpen in hun zoektocht van administratie, stimulatie e.d.
- aankopen en uitlenen van materiaal dat het leven iets vergemakkelijkt voor gezinnen met een kind met beperking

Bekijk dit goed doel