Apocare for life

Ten voordele van Cri-du-Chat

De 6 apotheken van Apocare en Medstore bundelen de krachten en verkopen deze winter frisse groene gommetjes. Deze zorgen voor frisse luchtwegen en verzachten de luchtwegen. Ze helpen je gemakkelijker de winter door te komen zonder een vervelende hoest!
Per verkocht doosje gaat 1EUR naar Cru-Du-Chat.

Waarom dit goed doel?

Iedereen hoopt op een gezond baby'tje. Wanneer blijkt dat dit niet zo, stort je wereld in. Initiatieven zoals deze, helpen dit onder de aandacht te brengen, en leren je dat je niet alleen bent. Want het leven draait genadeloos door, terwijl je soms de tijd en de juiste mensen nodig hebt om de volgende dag terug te kunnen starten.

Cri-du-Chat

Toen we ouders zijn geworden van ons dochtertje bleek al snel iets "mis" te zijn. Na enkele onderzoeken bleek ze het Cri-du-Chatsyndroom te hebben. Dit is een zeldzaam syndroom (1/50.000), veroorzaakt door een stukje die ontbreekt op het 5de chromosoom. Kenmerken van het syndroom zijn o.a. mentale & motorische achterstand, brede neusbrug, laagstaande oortjes, moeilijk tot niet stappen en praten, microcefalie, ev. hartproblemen,... en het typische hoge gehuil waar de naam van het syndroom vandaan komt.
De vzw heeft o.a. volgende doelen:
- syndroom onder de aandacht brengen (amper gekend door de zeldzaamheid)
- organiseren van familiedagen (een grote, misschien zelfs de belangrijkste, bron van informatie voor ouders, alsook een tof moment voor de patiënten en hun brussen)
- ouders van een kind met een beperking helpen in hun zoektocht van administratie, stimulatie e.d.
- aankopen en uitlenen van materiaal dat het leven iets vergemakkelijkt voor gezinnen met een kind met beperking

Bekijk dit goed doel