Aperitief narratief

Ten voordele van Filet Divers

Atlas presenteert:

Aperitief narratief, een avond over taboes in een diverse samenleving.
Het beeld dat we van anderen hebben kan ons verhinderen om dichter bij elkaar te komen. Zelfs de eenvoudige vraag Van waar ben je? zorgt voor meer afstand dan we denken. Hoe durven we elkaar opnieuw aanspreken? Heeft de diverse samenleving een nieuwe taal nodig om met deze taboes om te gaan?

4 sprekers vertellen:
Fikry El Azzouzi
Tunde Adefioye
Matthias Corneillie
Emma Lesuis

Waarom dit goed doel?

Filet Divers heeft dezelfde visie en hetzelfde doel als onze organisatie, Atlas integratie & inburgering Antwerpen. Wij willen de nieuwkomers in onze stad optimaal ondersteunen in het vinden van een nieuwe plek en het uitbouwen van een sociaal netwerk. We willen ook de ontvangende samenleving laten zien hoe zij hier hun steentje in kunnen bijdragen. Bovendien heeft elke nieuwkomer een rugzak aan ervaring en talent mee. Erken die talenten, geef ze een plek en help zo meer verbinding te creëren tussen alle bewoners van onze stad, want we hebben meer gemeenschappelijk dan je denkt.

Filet Divers

BZN Kansenhuis Filet Divers is een bruisend kansencentrum en een sociale kruidenier voor mensen in armoede. Het is een vereniging waar armen het woord nemen. BZN Kansenhuis Filet Divers verbindt, versterkt, emancipeert, geef stem en perspectief aan mensen in armoede. Het creëert een kansrijke omgeving waarin talenten en kwaliteiten ontkiemen en focust op activiteiten die energie geven. Individuele verandering en verbinding met de samenleving zijn cruciaal.

Bekijk dit goed doel