Antwerp gospel challenge - Femke for life.

Ten voordele van Vereniging Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa

Voor dit grootse project hebben we zo’n 100 zangers kunnen aantrekken. We werken samen met de Antwerp Gospel Challenge, met dirigent Frederik Van der Veken, die in Genève woont, en voor de repetities en de concerten naar België komt. Ook zijn we erin geslaagd om een gospelzanger en een gospelpianist uit Guadeloupe onder de arm te nemen, de broers José-Gérard en Silvain Toucet. Zij zullen op 19 en 20 oktober met het koor repeteren en er uiteraard ook zijn tijdens het concertweekend. Antwerp Gospel Challenge werkt met een vaste kern van doorgaans een 30-tal zangers, mensen die er quasi bij elk project bij zijn. Deze zangers worden aangevuld met gelegenheidszangers, mensen die gewoon graag eens meedoen, mensen die zich aangesproken voelen, om welke reden dan ook, door het thema ‘eetstoornissen’ en mensen die Femke kenden. Dat is dus een bonte mengeling van zangers met verschillende insteken en diverse redenen om zich hiervoor te engageren.

Waarom dit goed doel?

Dit doen we naar aanleiding van het overlijden van ons nichtje, Femke, vorig jaar. Ze verloor op 28-jarige leeftijd, na een eindeloze strijd van 14 jaar, het gevecht van haar monster, anorexia. Meer info over Femke, onze vereniging ‘Femke for life’ en dit gospelproject kan je vinden op www.femkeforlife.be.
Ons opzet, naast een gigantisch eerbetoon aan de ongelooflijke persoon die Femke was, is om eetstoornissen onder de aandacht te brengen. Veel mensen zijn zich niet bewust van de enorme impact die psychologische ziekten, zoals eerstoornissen, kunnen hebben.

Vereniging Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa

ANBN gaat als patiënten- en familievereniging samen op weg naar herstel bij eetstoornissen. Zo wil ANBN een hand reiken naar de zovele vrouwen en mannen die met een eetstoornis kampen. De vereniging wil samen bouwen aan een gemeenschap, waar mensen elkaar in een veilige en positieve sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Zowel personen met een eetstoornis als familie en vrienden zijn welkom! Verder willen de vrijwilligers van ANBN de bevolking (o.a. jongeren) informeren over eetstoornissen en dat doen ze op basis van hun eigen (familie-)ervaringsdeskundigheid.

Bekijk dit goed doel

Video's