Annuncia steunt Bednet

Ten voordele van Bednet

Tijdens onze jaarlijks kersthappening op school voorzien wij een kraampje. Hierin vind je allerlei spulletjes die wij verkopen ten voordele van het goede doel.

Waarom dit goed doel?

Een kindje van het derde leerjaar kan een lange periode niet naar school komen. Daarom zijn wij dit jaar gestart met Bednet. Het is heel fijn om te zien wat dit met kinderen teweeg brengt. Enerzijds bij de klasgenoten, anderzijds bij het zieke kind thuis.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel

Video's