Annual Closet Clean Out

Ten voordele van Belgische cardiologische Liga

Op 1 december verkopen we onze oude kledij gekoppeld aan een marktje met home made kerstkaarten, kadootjes, honing en lekkere sapjes en cava. De opbrengst gaat naar ons goede doel. Met een hart voor mensen, steunen wij de cardiologische liga die geeft om het hart van anderen.

Waarom dit goed doel?

Omdat harten niet plots hoeven stil te staan.

Belgische cardiologische Liga

- Het publiek informeren over hart- en vaatziekten in het algemeen en over de vroegtijdige opsporing van deze aandoeningen: organisatie van de jaarlijkse Week van het Hart, campagne “Durf redden”, informatiecampagne over hartfalen, week van het hartritme, magazine Hart & Slagaders, infosessies voor bedrijven, mutualiteiten, patiëntenverenigingen,…
- Begeleiden van patiënten na een hart- of cardiovasculair probleem: elke dag helpt de Belgische Cardiologische Liga hartpatiënten om zich opnieuw aan te passen op sociaal, familiaal en professioneel niveau en werkt zij samen met gezondheidswerkers.
- Informatie, sensibilisering en contactpunt bij de artsen: jaarlijks congres voor huisartsen over de praktische aanpak van de hartpatiënt in de huisartsenpraktijk, verspreiding van preventierichtlijnen, e-newsletter, sensibiliserings- en screeningcampagnes van hart- en vaatziekten.

Bekijk dit goed doel