Annelies For Life

Ten voordele van Rode Kruis-Vlaanderen

We hebben kerstkaartjes ontworpen en gaan deze verkopen t.v.v. het Rode Kruis. Daarnaast zullen er op de campus van Annelies ook cupcakes en chocomelk verkocht worden. We hopen zo geld in te zamelen voor het Rode Kruis omdat het dit een onmisbare organisatie is. Annelies had na haar ongeval veel bloed nodig, daardoor zien we nu nog meer de waarde van deze organisatie. Verder kozen we voor het Rode Kruis omdat Annelies verpleegkunde studeerde, ze zou blij zijn dat we geld inzamelen voor deze organisatie. Op elke enveloppe zetten we een stempel met de vingerafdruk van Annelies, zodat de herinnering aan haar niet verloren gaat.

Waarom dit goed doel?

10 juli 2019 overleed Annelies. Ze reed op vakantie met een gehuurde brommer door een ruit en verloor vier tot vijf liter bloed. Sindsdien zien we meer en meer het belang van het Rode Kruis en bloed gaan geven. Daarnaast was Annelies ook studente verpleegkunde, dus ik weet zeker dat ze trots zou zijn dat we geld inzamelen voor dit doel.

Rode Kruis-Vlaanderen

Wist je dat de kans groot is dat je op een dag wordt geholpen of gered door een onbekende, dankzij het Rode Kruis? Want 7 op 10 Vlamingen heeft ooit bloed nodig. En elk jaar wordt 1 op 5 geholpen door een vrijwilliger. Het voorbije jaar hebben duizenden mensen belangeloos anderen bijgestaan of gered. Wat 2020 ook brengt, we moeten samen klaar staan om ons overal doorheen te slaan. Door zelf te leren hulp verlenen, je in te zetten voor anderen tijdens je vrije tijd. Of door bloed te geven of geld om mensen op te vangen, ziekenwagens te sturen… Dankzij het Rode Kruis komt jouw hulp terecht waar ze nodig is. Je kan er zeker van zijn: wat je doet, maakt echt een verschil. Stel dit jaar nog een warm gebaar.

Bekijk dit goed doel

Video's