Anna and Leah for Life

Ten voordele van Help Kids To school

Verkoop van clementines aan 1 euro per stuk, een gezonde snack voor elke dag, een kleine bijdrage vanuit een warm hart.

Waarom dit goed doel?

Kenia is één van de landen waar we sowieso via direct trade al de correcte prijs betalen aan de koffieboeren.

Verhaal van onze koffiebrander: we hebben enkele jaren geleden besloten om de groene koffie direct bij de oorsprong te kopen. We willen eerlijk en transparant zijn over waar we onze koffie kopen. In de loop der jaren hebben we veel kennis verzameld over het telen van koffie en hebben we een netwerk van boeren over de hele wereld. Samen kunnen we gemeenschappen over de hele wereld ondersteunen en laten groeien.

Ethiek
Omdat we niet met handelaren of tussenpersonen werken, kunnen we de koffieboer een eerlijke prijs betalen voor zijn werk.

Kwaliteit
Omdat we onze koffie rechtstreeks bij de koffieboer kopen, hebben we directe toegang tot koffie van de hoogste kwaliteit.

Kennis
Door de kennis te delen die we in de loop van het jaar hebben verzameld, kunnen we boeren helpen en zorgen voor kwaliteitskoffie.

Help Kids To school

Met ‘Help Kids To School’ worden kinderen in Kenia geholpen om naar school te blijven gaan en een diploma te halen.
Wij ondersteunen nu een 30-tal kinderen en jongeren waarvan de ouders het financieel zeer moeilijk hebben om het schoolgeld te betalen. Naast de hulp aan kinderen worden er ook verbeteringswerken uitgevoerd aan een lagere school, Lightmoon Academy. Wie graag eens meereist om de handen uit de mouwen te steken, of het echte leven in Afrika te leren kennen, kan mee. Het unieke aan het concept is het persoonlijk contact tussen ons, Westerlingen, en Jongeren in Kenia. Dit zal je persoonlijk raken en als mens veranderen.
Help Kids To School is geen grote organisatie, maar werkt concreet en rechtstreeks naar de kinderen toe. Elke gift wordt dan ook rechtstreeks besteed aan het school of thuisprogramma van een kind of renovatiewerken in de school. Meer info? Bezoek de website of FB pagina. www.helpkidstoschool.be www.facebook.com/helpkidstoschool

Bekijk dit goed doel