André

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

IK heb altijd tupperware gedaan en ik heb heel wat stock staan en deze stock wil ik graag verkopen aan halve prijs voor de zelfmoordlijn. De mensen zijn niet verplicht om iets te kopen ze mogen ook iets komen drinken. Al de inkomsten gaan naar mijn goede doel.
Ik wil mensen ook helpen om dit taboe te doorbreken want er hangt rond zelfdoding nog altijd een taboe, alleen door er over te praten hulp te zoeken bij een vertrouwenspersoon of psycholoog.

Waarom dit goed doel?

Ik heb op 30 september 2018 mijn man André verloren door zelfdoding, hij was 61 jaar.
Er hangt nog een groot Taboe over, er zijn veel mensen die er niet over willen praten, dat taboe moet doorbroken worden. Nu hebben mensen schrik om iets te vragen en dat moet veranderen.
Er word iets gedaan voor jongeren met rode neuzen dag, maar de +20 jarige tot 100 jarige blijven in de kou staan en dat moet veranderen.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel